3 Ocak 2014 Cuma

KOLAY TAVUK

Bu gün sizinle çok kolay bir tavuk yemeği paylaşacağım.
çalışan ev hanımları için ideal,
her şey göz kararı ölçü ve kural yok.
yine de malzemeleri yazıyorum.




kuşbaşı doğranmış tavuk ( parça tavuk alarak sizde doğrayabilirsiniz. tavuğun hangi parçasını seviyorsanız tercihinizi de ona göre yapabilirsiniz, Ben but daha lezzetli olduğu için tavuğun budunu tercih ediyorum.)
Soğan,kırmızı biber,kekik,zeytinyağı,körü,tuz,toz şeker,süt,

Büyükçe bir soğanı rendeleyerek işe başlıyoruz, buna tuz ve toz şekeri ilave ediyoruz,(bir kilo tavuğa ben 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker ilave ettim, ) 
Soğanın suyu çıkması için biraz ovun.
Diğer malzemelerine soğan harcına ekleyin,kuşbaşı tavuklarınızı bu harcın içinde iyice karıştırın.
Buz dolabında bir süre bekledikten sonra tavuklarımızı harcından çıkarıp tavamı za az yağ ekleyerek karıştırarak çevirelim kısa sürede pişecekler dir.
indirmeden içine piyazlık doğranmış bir baş soğan ile birlikte yeşil sivri biber doğrayalım.
soğanlar ve biberler çok ölmeyecekler...
pilav veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
ben bu akşam japon eriştesi ile deniyorum.....
Bu tavuğu bir gün önceden marine edip dolapta bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz,çok daha lezzetli oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder