14 Kasım 2015 Cumartesi

İRMİK HELVASI

Bu irmik helvasının tarifini ayvalık da ki yazlık komşum serpil den aldım....şimdiye kadar çok  kez irmik helvası yaptım. fakat bu tarifin tadı kıvamı süper oluyor denemenizi tavsiye ederim.....




TADI VE KIVAMI SÜPER.......

  • 1 PAKET İRMİK( 500 gr)
  • 3,5 SU BARDAĞI SU VEYA SÜT
  • 3,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 PAK MARGARİN VEYA TEREYAĞI (250 gr.)
  • DOLMALIK FISTIK

ŞERBET
Su ve şeker derin bir kapta ara sıra karıştırarak şekeri eriyinceye kadar karıştırılır ve kavrulan irmiğin üzerine dökülür.Genellikle irmik kavrulmaya başlarken şurubu da hazırlayın, irmiği kavururken soğuk şurubu da karıştırın.şurup kaynatılmıyor.
HAZIRLANMASI
Tercihen teflon tencereye dolmalık fıstıklarımızı, yağı ve irmiği kayarak hafif ateşte yavaş yavaş kavurunuz,iyice pembeleştikten sonra şerbetini ilave ediniz.
Pilav demlendirir gibi demleyiniz.




Bu hazırladığınız irmik tatlısının ortasına dondurma koyarak servis yapabilirsiniz....


Yine yukarıdaki tarifi uygularken sütü koymadan irmiğe dil peyniri eklerseniz...peynirli irmik tatlısı olur...



Sütü koymadan irmikler le üzümleri karıştırıp üzümlü irmik tatlısı yapabilirsiniz.
Üstüne çikolatalı sos dökerek ikram edebilirsiniz....

Bence bu irmik az kavrulmuş ..fıstıkları ayrı kavurmuşlar



İrmik helvasının rengi böyle olmalı mis gibi kokmalı......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder