14 Kasım 2015 Cumartesi

MİLFÖY HAMURUNDAN TAVUKLU BÖREK

Milföy hamurundan yapılan yemekler çalışan hanımların kurtarıcılarıdır...hem görüntü olarak, hemde lezzet olarak .

1 paket tavuk göğüs
1 adet büyükbaş soğan
1 yemek kaşığı besel ( Ben tereyağı kullanıyorum)
1 kaşık tatlı biber salçası
Beşamel için
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tavukları haşlayın ince ince doğrayın, İnce ince doğradığınız soğanları 1 yemek kaşığı yağ ile öldürün, salçayı ekleyin, tavukları ve tuzu biberi de ekleyerek tavuklar yumuşayıncaya kadar sote leyin...Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın.Tereyağını küçük bir tavada eritin ve unu kavurun. üzerine sütü ekleyerek çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde karıştırın. 
Hazırladığınız beşamel sos ile ,tavukları karıştırınız....
Milföy hamurlarını uç uca birleştirin, ortasına tavuklu harcı terleştirin...
Yukarıda görüldüğü gibi kapatın.üzerine sıvı yağ sürüp .200 dereceli fırın da  üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin...isterseniz yumurta sarısı sürüp susam ve çöreotu ekebilirsiniz...( Bu daha börek havasında oluyor)

Hazır herhangi bir sosla ikram edebilirsiniz