14 Mart 2015 Cumartesi

LAZANYA TARİFİ ETLİ


Lazanya tek başına ziyafet yemeğidir....İçine koyacağımız malzemeler ile peynirli,kıymalı,sosisli vb...bir çok çeşidini yapabilirsiniz....Bu ğün sizinle kuşbaşı etli lazanya tarifini paylaştım......kuşbaşı et yerine kıymada koyabilirsiniz.....



1 paket lazanya
5 yumurta 
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 su bardağı çed ar peyniri
SOS
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt( tıklayınız beşamel sos)
2 adet sosis
200 gr minik doğranmış yağsız et
1 baş soğan
1 kutu domates püresi ( evde kendi hazırladığınız domates püresi de olur)

Hazırlanışı....
Beşamel sos hazırlayın....ayrı bir tavada soğan ve etinizi kavurun.

Diğer malzemeleri beşamel sosa ekleyin
Makarna haşlar gibi tuzlu kaynayan suyun içine lazanyalarımızı koyalım...ara sıra yırtmadan çevirelim.   çok yumuşatmadan lazanyaları çıkarıp süzelim......



Ayrı bir kabta yumurtalarımızı çırpalım...Rende kaşarın yarısını çırpılmış yumurtalara ekleyelim
fırın kabımıza bir kat lazanya bir kat hazırladığımız harcımız üzerine yumurtalı sosumuz dan koyarak fırın kabını döşeyelim. En son üzerine bol peynir rendesi.....fırına verelim...40-45 dakika fırınında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim...