21 Mart 2015 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF

Muhallebili kadayıf nasıl yapılır.
inanılmaz lezzetli ve hafif bir tatlı, ziyafet yemeklerimizde tatlı olarak sunabileceğimiz gibi...çay saatlerinde de rahatlıkla misafirlerimize ikram edebiliriz...

Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı1,
5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema

Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. 
Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin.
 Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine  serin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder