13 Haziran 2016 Pazartesi

ARMUT TATLISI

Tanrıdan diledim bu kadar dilek aman aman, bu kadar dilek
O yarin yüzünü bir daha görek aman aman , bir daha görek

Şimdi bu da ne diyorsunuz.....bu gün yine dilime takıldı bu türkü...Bazen sabahtan bir şarkıya takılır kalırım....mutfakta şarkı söylemek gibisi de yoktur.....genellikle beyler banyoda hanımlar mutfakta söylerler şarkılarını.....ben o gün dilime hangi şarkı takıldıysa  mutfakta da onu söylerim.....Yemeklere lezzet katar elimiz kadar dilimizde......
Tatlı söyleyelim tatlı yiyelim....Armut tatlısı çok hafif...Meyve tatlılarını hafif ve besleyici oldukları için severim....armudu artık her mevsim bulmamız da mümkün....




Malzemeler
4 adet armut
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 fincan bal
1 ad.limon
2 çubuk tarçın
6-8 adet karanfil
1 çubuk vanilya
4 yaprak milföy hamuru
Armutları soyun ve alt kısımlarından kabak oyacağı ile oyarak çekirdeklerini çıkarın...armudun şekli bozulmasın.....
Bir tencereye su,bal,Şeker, limon,tarçın,karanfil,vanilya ekleyip bir taşım kaynatın,
Tencerenin altını kısın, armutları ekleyin 20-25 dakika kadar armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Delikli kevgirle armutları çıkarın , soğumasını bekleyin
Milföy hamurunu şeritler halinde kesin
Armudun dibinden başlayarak hamuru armuda sarın.
Fırın kabına yağlı kağıt koyun...armutları yerleştirin.



Kızgın fırında 25-30 dakika ( Milföy kızarıncaya kadar) pişirin

Diğer tarafta tencerede kalan şekerli suyu armutların üzerinden gezdirin....
Bu tatlı genellikle sıcak olarak servis edilir...yanında krem şanti veya dondurma ile ikram edebilirsiniz.....