21 Kasım 2015 Cumartesi

ISPANAKLI MANTARLI OMLET

Omlet sevenler....genellikle hepimiz peynirli omleti sever ve yaparız....bence sebze yemeyen çocuklarımız için vitaminli ve besleyici bir kahvaltı menüsüdür...ıspanaklı omlet




Malzemeleri
8 adet mantar
1 diş sarımsak
yarım paket dondurulmuş ıspanak....(ıspanak mevsiminde kendinizde ayıklayıp...doğrayıp..derin dondurucuda saklıya bilirsiniz...
200 gr kadar beyaz peynir
4 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı rende kaşar
1/2 su bardağı rendelenmiş permesan peyniri
tuz,karabiber,
sıvı yağ
Dondurulmuş ıspanakları çözülmesini bekleyin suyunu iyice sıkın...
Mantarları dilimleyin
Tavaya az miktarda sıvı yağı ve mantarları koyun, tuz ve biberi ekleyin.
Orta ısıda mantarları sote leyin
Fırın kabınızı yağlayın...(Sprey yag bu tür işlerimizde bize kolaylık sağlar)
Ispanağı yerleştirin  üzerine pişmiş mantarı ve ufalanmış beyaz peyniri  ekleyin
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın, sütü, permasan peynirini ve biberi ekleyin...
Fırın kabındaki karışımın üzerine dökün, üzerine kaşar rendesini serpin...
Önceden ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirin....
  1. Afiyet olsun