24 Mart 2015 Salı

TOST YUMURTALI JAMBONLU

Yine çocuklar için çok besleyici ve lezzetli farklı bir tost tarifi....bu tarifteki haşlanmış yumurtayı annem bize çok sık yapardı....tabi sarımsaklı yoğurdun üzerine koyar, üzerine tereyağın da kızdırılmış kırmızı biberde döktük mü inanılmaz lezzetli olurdu....kapalı yumurtayı patlatmak da ayrı bir zevkti....bu tostu gördüğümde hemen aklıma geldi.....


Malzeme
Orta kalınlıkta dilimlenmiş ekmekler

sandviç başına 2 dilim jambon

rende kaşar peyniri....dilim başına büyükçe bir tutam
Her dilim için haşlanmış 1 adet yumurta
1 fincan kadar sirke

Beşamel malzemeleri
1 çorba kaşığı tereyağı
2 1/2 su bardağı süt

biraz tuz
1 kahve fincanı un
( Yapacağınız yemeğin 
oranında ölçüleri arttırın)
Taze kekik yaprakları

 Başemel sosu hazırlayın( bakınız beşamel sos hazırlama)Başka bir sığ  tencerenin yarısına kadar su doldurun, sirkeyi tuzu ekleyerek kaynatın...su iyice kaynayınca yumurtayı kırın , yumurtalara değmeden ara sıra tahta kaşıkla suyu karıştırın....beyazları iyice pişecek.....
Ekmekleri iter ızgarada isterseniz teflon tavada arkalı önlü kızartın.....Her ekmeğin üzerine 1 kaşık beşamel sos, 1 dilim jambon ve rende kaşarı ekleyin,

Hazırladığınız ekmekleri fırına veriniz....Peynir eriyince çıkarın....
Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine...Sirkeli sudan delikli kevgirle çıkarıp havlu kağıtta suyunu aldığınız yumurtaları koyu.....
 Biraz meşakkatli ama çok lezzetli ve doyurucu bir menü.....