24 Mart 2015 Salı

KIYMALI LAZANYA

Lazanya en sevdiğim  yemeklerdendir....hazırlaması zor gibi gözükse de bence misafirlerimiz için hazırlayacağımız çok pratik  ana yemek dir....Çalışan hanımlar bir gece önceden kıymalı sosunu ve beşamel sosunu hazırlıya bilirsiniz....atın dolapta beklesin....Barillanın var başka markaların var mı bilmiyorum...haşlama gerektirmeyen lazanya alın....işten gelince çıkarın dolaptan soslarınızı...döşeyin kat kat ...sürün fırına ...çorbanızı hazırlayıncaya kadar....lazanyanız hazır.....

Malzemeleri
Yeterli sayıda lazanya...kaç kişilik yapacağınıza bağlı (Barillanın haşlama gerektirmeyen lazanyası daha pratik)
600 gr kıyma
1 büyük baş kuru soğan
2 adet havuç
3 adet domates ( Domates mevsimi değilse 1 paket parça domates püresi kullanın)
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı kaşar rendesi
4-5 adet sivri biber *
400 gr mantar*
1 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
tuz,karabiber,toz şeker ( sevdiğiniz farklı baharatlarında ekliye bilirsiniz kimyon,kekik,fesleğen gibi)
* işaretli malzemeleri arzuya göre ekleyin....Bu malzemeler büyük bir borcam içindir....yarı yarıya azaltarak daha küçük bir fırın kabı için hazırlaya bilirsiniz...

Beşamel sos malzemesi
4 yemek kaşığı un tepeleme
5 bardak süt
tuz,karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı ( Ben sıvı yağ ile tereyağını yarı yarıya kullanıyorum)

Hazırlanışı
Yemeklik doğradığınız soğanları yağda pembeleştirin.
Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin, sivri biberleri, rendelenmiş havucu ekleyin.
Doğranmış mantarları da ekleyerek sotelenmeye devam edin...
Domatesleri,doğranmış sarımsağı, salçayı,tuzu ve şekeri ekleyerek suyunu çekinceye kadar kavurun...karabiberini ekleyin.
Diğer tarafta beşamel sosunu hazırlayın BAKIN beşamel sos yapımı
Fırın kabına hazırladığınız baş emel sostan sürün , üzerine lazanyaları dizin...
Kıymalı sosu dökün
Tekrar lazanya tekrar kıymalı iç beşamel sos, sırayla fırın kabınız doluncaya kadar lazanyaları ve sosları yerleştirin...