1 Nisan 2015 Çarşamba

HOLLANDEZ SOS YAPIMI

Genellikle balıkla ve kuşkonmazla kullanımı daha çok olmasına rağmen Tostlarınız da, et yemeklerinde kullanabileceğiniz çok lezzetli bir sos....Yanlız fazla bekletmeden tüketilmesi gerekir....
Malzeme
5 çorba kaşığı ( 100 gr ) tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
Çeyrek limonun suyu
tuz
HAZIRLANIŞI
2 yumurtanın sarısı,tuz ve su telle veya blendır ile çırpılır kase içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur.(tepsinin içindeki su kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır...Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır.
Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır, fındık büyüklüğündeki tereyağı çapmaya devem ederek karışıma yedirilir.Yağ eriyince kase ateşten indirilir.çeyrek limonun suyu çırpmaya devam ederek damla damla dökülür. Böylece sos kullanıma hazır hale gelmiştir....Bazen yağ kesilebilir bir kaşık suyu yavaş yavaş ilave ederseniz düzelir....