7 Nisan 2015 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM

Hindistan cevizli lokum
çok hafif bir tatlı yemeklerden sonra ikram edebileceğiniz gibi çay servisleriniz de de misafirlerinize hoş bir ikram olur.
Krema Malzemeleri:
1lt süt
 - 1 su bardağı un
 - 1,5 su bardağı şeker
 - 2yemek kaşığı tereyağı - vanilya
Ayrıca:
1 su bardağı hindistan cevizi.
Hazırlanması:
 Tüm krema malzemesini karıştırarak pişirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdın üstüne 1 su bardağı hindistan cevizi serpin. Yalancı tavuk göğsünü üzerine yayıp iyice soğutun.
Soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı cevizi serpin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdı üzerine kapatıp bu halde buzdolabında servis yapana kadar bekletin. (Çok uzun süre beklerse cevizler karartacaktır) Mevsim meyveleriyle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder