4 Nisan 2015 Cumartesi

AYVA TATLISI

Bu gün Bir kör,  bir ayvaz misali eşimle kendime mükellef bir ziyafet sofrası hazırladım.
eşimin annesinin yapmış olduğu ayva tatlısını da bu ziyafete ekledim....kayınvalidem kadar yapamasam da yine de fena olmadı
Ayva tatlısı hamur tatlılarına nazaran daha hafif ve vitamin açısından daha sağlıklı bir tatlıdır...

Ayva tatlısını yapmak için ilk olarak manavdan orta boy ayva alın....
kilosu önemli değil...porsiyonu kendinize göre ayarlayın.
Ayvaların kabuklarını arzu ederseniz soyabilirsiniz..soymadan da çok güzel oluyor, orta kısımdaki çekirdekleri çıkarıp, kabak oyucu ile ortasını biraz oyun.ayva tatlılarını yapacağınız tencereye ayvaları yerleştiriniz.
Çekirdeklerini de ayvaların çukurlarına yerleştirin( jöle yapmasını sağlar) arzuya göre tarçın çubuğu veya karanfilde ekleye bilirsiniz ben natürel ayva tadını almayı sevdiğim için eklemiyorum.
 Ayvaların ortasındaki çukurlar tepeleme doluncaya kadar toz şeker ile doldurun...
ayvalar suyunu bırakıncaya kadar tencerenizin kapağını kapalı olarak kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin, daha sonra tencerenizin kapağını açın yine kısık ateşte şeker eriyip jöle kıvamına gelip, ayvalarda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Ayva tatlınız soğuduktan sonra servis yapacağınız tabağa alın ve arzuya göre üzerine kaymak veya krem şan ti ekleyerek servis yapınız.
 AYVA TATLINIZI FARKLI FARKLI SUNUMLARDA HAZIRLAYA BİLİRSİNİZ.
Diğer bloklarda ki arkadaşların hazırladığı farklı ayva tatlılarını da sizinle paylaştım.
VİŞNELİ AYVA TATLISI
Vişneli ayva tatlısını da yukarıda tarif ettiğim gibi hazırlayıp ortasına dondurulmuş vişneleri ekliyorsunuz.
Ayva tatlınız 'ın renkli ve göz alıcı olmasını arzu ederseniz kırmızı şeker boyası ekleyebilirsiniz

 Krem şan tili ayva tatlısı
arzu ederseniz ayvaları ters çevirerek şam fıstıkları ile farklı bir sunum yapabilirsiniz.