18 Mart 2015 Çarşamba

PATATES GARNÜTÜR

Et yemeklerinin yanında ikram edebileceğiniz...lezzetli bir garnitür fırın patatesler.....






12 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı zeytin yağı
karabiber,tuz
Biberiye (veya seçtiğiniz diğer otlar)
Hazırlanışı
Patatesleri bol su ile tencereye koyun, yumuşayıncaya kadar haşlayın
Fırın tepsinize bolca yağ gezdirin
Patatesleri aralıklı olarak tepsiye yerleştirin
Patates ezici ile yumuşayan patatesleri çok fazla dağıtmadan ezin

Arzunuza göre seçtiğiniz baharatları koyun.biberiye çok yakışıyor



20-25 dakika fırında kızartın
Arzu ederseniz aynı yöntemle haşlayıp ezdiğiniz patateslere sıvı yağ ile karıştırdığınız ezilmiş sarımsak,Taze yeşillikler, Kaşar rendesi ekleyerek fırına verebilirsiniz.....daha farklı bir tad elde edersiniz....