6 Nisan 2015 Pazartesi

SOSLAR

Birçok yemek tarifinde sos ların kullanıldığını görüyoruz. bende sizlere ana soslar diyebileceğim birkaç sos tarifini verdim.....
ACILI CEVİZLİ SOS
1 küçük kavanoz mayonez
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz.
Acılı cevizli sos için öncelikle biber salçası ile cevizi karıştırın, bu karışıma mayonezi ilave edin,( mayonezi kendinizde hazırlaya bilirsiniz mayonez hazırlamak  için tıklayın
Bu sosu ekmeklere, sandviçlere sürebilir,haşlanmış etlerin yanında servis edebilirsiniz.
MİLANEZ SOS
50 gr margarin 
200 gr.ince doğranmış mantar
100 gr dana jambon
200 gr domates
karabiber, tuz
1/2 ince doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Margarini derin bir kapta eritin yağ kızınca doğranmış mantarları ilave edip rengi dönünceye kadar sote leyin, Dana jambonu , domatesi ilave edin, sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos oluncaya kadar 10 dakika pişirin, tuzu karabiberi ekleyip, ince kıyılmış maydonozları da koyun....servise hazır...
Makarna ile sunulabilir....