21 Kasım 2015 Cumartesi

PATATESLİ ISPANAK



Patates ve ıspanağın birlikte çok hoş sunumu...hem vitamin açısından çok sağlıklı hemde misafirlerimize sunumu adeta bir pasta görüntüsünde





 Malzemeler
600 gr kadar patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
350 gr ıspanak
2 yumurta
1 su bardağı rende kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz,dereotu,yeşil soğan
100 gr ufalanmış beyaz peynir
Tuz karabiber,




Patatesleri soyun,


Soyduğunuz patatesleri altın sarısı renginde kızartın


Ispanakları su koymadan kendi suyunda haşlayın,süzgece alıp fazla suyunu süzün, diğer tarafta yumurtaları çırpın,Rende kaşar peynirini, beyaz peyniri,kıyılmış yeşillikleri tuzu karabiberi karıştırın

Fırın kabını yağlayın, patatesleri döşeyin.Patateslerin üzerine hazırladığınız ıspanaklı karışımı dökün...200 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin....

Not: eğer yumurta bana dokunuyor diyenleriniz varsa bu tarifi beşaemel sos ile hazırlaya bilirsiniz, yumurtayı çıkarıp , yerine beşamel sos koyuyorsunuz....
 bakınız beşamel sos hazırlama