3 Ocak 2014 Cuma

TÜRKAMİSU


TÜRKAMİSU

Herkes yalancı tiramisu, doğru söyleyen tiramisu,bazen yalan söyleyip bazen doğru söyleyen tiramisu ,İtalyandı ,İspanyoldu bu tiramisu diye tartışıp duruyoruz.

Biz türkler her şeyi kendimize göre adapte ederiz,bunu modada olduğu gibi yemeklerimizde de uygularız.
İtalyan tiramisu yu yaptım kendim dahil kimse sevmedi içinde yumurta çiğ olduğu için ağır oluyor.
Bizlerin yaptığı yalancı tiramisumuz daha hafif ve pratik. Ben bunun adını TÜRKAMİSU olarak değiştirdim.
şimdi tarife geçelim.





1 yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
200 gr (1 paket) labne peyniri
1 pak vanilya
2 çorba kaşığı nest kahve
1 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 hazır pasta tabanı veya kedidili bisküvisi.

HAZIRLANIŞI

yumurta,un,şeker,süt ,vanilya bir tencerede iyice karıştırılır.ocakta devamlı karıştırarak pişirilir.ılınınca içine labne peyniri eklenip tekrar karıştırılır.
diğer tarafta hazırladığımız nest kahve,  türk kahvesi, toz şeker 1 bardak sıcak suyun içinde eritilir. biraz ılınsın .
pasta tabanı iki veya üç parçaya ayrılmıştır, ilk parçayı pasta tabağına yerleştirin kahveli karışımımızla iyice ıslatalım hazırladığımız kremanın bir kısmını üzerine sürelim diger parçayı kapatalım bu parçayı da ıslatalım ( ayrı yerde ıslattığım da kaldıramıyorum parçalanıyor)yine kalan krema ile üzerini kaplayalım geniş bir bıçak ile veya bir ıspatula ile üzerini düzeltip kakaoyu ince telli bir süzgeçten  pastanın üzeri kaplanıncaya kadar sallayarak dökünüz.
bu hazırlanan krema evde kalan keklerinizi dilim dilim kesip borcama dizip üzerine aynı türkamisu tarifindeki gibi hazırlayarak değerlendire bilirsiniz.


  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder