11 Mart 2015 Çarşamba

KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ

közlenmiş patlıcan yemeği


PÜR LEZZET



MALZEMELER

6 Patlıcan
300 gr kıyma
Yarım küçük paket margarin (65 gr)
2 Soğan
3-4 sivri biber
2-3 domates
Yarım demet maydanoz,dereotu
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

1- patlıcanları ocakta közleyiniz.
2-Közlenen patlıcanları soyup, ince ince kıyınız.Yağlanmış küçük bir tepsiye yerleştirin.
3-İnce doğranmış soğan,biber ve kıyma yağda kavrulur.
4-Soyulup doğranmış domates,tuz,karabiber konulup karıştırılır,ateşten alınca ince doğranmış maydanoz dereotu ilave edilir.
5- Bu harç tepsideki patlıcanların üzerine yayılıp orta ısılı fırında pişirilir.arzu ederseniz üzerine kapak kapatıp hafif ateşte de birkaç dakika pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder