3 Mayıs 2014 Cumartesi

SAKIZLI MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI

Tatlı dendiğinde dünyalar duruyor benim için...meyveli ve sütlü tatlılar birinci favorim....İncirli ve muhallebili bu tatlıda süt ve meyveyi bir araya getirmiş olduk....

MALZEMELER
16 adet incir
1 su bardağı ılık süt
100 gr ceviz ( ikiye ayrılmış)
1 kğ süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı dövülmüş
1 adet yumurta sarısı çırpılmış
1/2 su bardağı şeker
5 çorba kaşığı su
İncirleri bir su bardağı ılık sütte 10 dakika haşlayın.Saplarını koparmadan hemen  yanından parmağınızla ufak bir delik açınız ve incirlerin içine ikişer adet ceviz koyun.  un, nişasta ve şekeri karıştırın,yarım su bardağı süt ile açın, kalan süte yavaş yavaş ve karıştırarak katıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.Damla sakızı ve yumurta sarılarını muhallebiye ilave edip, robotta 5 dakika çırpın, servis kabına boşaltın, üzerine hazırladığınız incirleri yerleştirin.Buz dolabında en az 3-4 saat bekletin.bir orta boy tavaya yarım bardak şekeri koyup ortasına suyu ilave edin...çok kısık ateşte şeker kendi kendine eriyip kahverengi oluncaya kadar
tavayı arada bir hafifçe sallayarak karamela yapınız...incirli muhallebinin üzerine dökerek servis yapınız....