21 Mart 2015 Cumartesi

ETLİ KEREVİZ KAPALIM

Aslında şu anda akşam yemeğimi yedim.....etli kereviz de pişirmeğe hiç niyetim yok....
Biraz önce yavru kuşum telefon açtı...anne etli kereviz yemeğinin tarifini verir misin dedi....bende her zaman ki gibi blokuma bak dedim.....fakat blokta etli kereviz tarifim yoktu....
anlayacağınız acilen terbiyeli etli kereviz tarifini paylaşıyorum sizinle bu nedenle resimler benim etli kereviz yemeğimin resimleri değiller....



MALZEMELER
  • 4 adet orta boy kereviz ( Yapraklı )
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı+1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
1- Etleri tencereye koyun ve pişirin. Yağını koyup ,etler hafifçe kavrulup, renk değiştirince 1 çay bardağı su koyup pişmeye bırakın.
2- Kerevizi soyun ve limonlu suda bekletin (kararmaması için )
3- Kerevizin yapraklarının taze ve körpe olanlarını ayrıca yıkayın ve ince ince doğrayın.
4- Soğanları küp şeklinde doğrayıp tencereye ilave edin ve etle pişmesini sağlayın. Soğanlar ölünceye kadar hafifçe kavrulmalarını sağlayın.
5- Soyduğunuz kerevizleri büyük küpler halinde doğrayın ve tencereye katın. 5 dk. karıştırın, 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
6- Tencere kaynayıp, kerevizler pişmeye dönünce kereviz yapraklarını ekleyip, tuzunu atın.
7- Bir kasede yumurta ve limonun suyunu iyice çırpın. Yumurtanın beyazının iyice çözünmesi gerekmekte.( Yemekte pişmiş yumurta beyazı görmemek için ) İyice çırpılan karışıma, yemeğin suyundan bir kepçe ekleyin ve tekrar çırpın.Sonra tekrar yemeğin suyundan bir kepçe ekleyip karışımı tekrar çırpın.Böylece 2-3 kez bu işlemi yaparak yemeğin suyuyla karıştırın. Son olarak kaseyi tencereye boşaltın ve tencereyi karıştırın.2 kez tencere kaynadığında yemeğinizin altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN