Kek denince aklınıza ilk gelen şey, ortası delik, yuvarlak kalıptan çıkmış mis gibi kokan bir anne kekidir.
Bu gün sizinle anne elinden çıkmış kıvamda elmalı kek tarifi vereceğim......
3 Adet yumurta
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
150 gram eritilmiş margarin.
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
150 gram eritilmiş margarin.
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat.
1 çay kaşığı karbonat.
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 elma( ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı esmer şeker.
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri derin bir kapta mikserde köpük,köpük oluncaya kadar çırpın.
Ilık sütü, önceden eritilmiş yağı, vanilya,seker,unu,karbonat ve kabartma tozunu sırası ile ilave edip kısa bir süre daha çırpın.
Kek harcını yağladığınız yuvarlak kek kalıbına dökünüz.
İnce dilimler halinde kestiğiniz elmaları kekinizin üzerine sıralayın.Üzerine esmer şekeri serpin...
Kekinizi önceden ısıtılmış olduğunuz 180 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin....kekin pişip pişmediğini artık nasıl anlıyacağımızı biliyoruz,(kuru bir bçağın ucuyla, bir kürdan veya çöp şişi kekin kenarından batırıyorsunuz..kek yapışmadan çıkarsa kekimiz pişmiştir) Pişen keki fırından çıkardıktan sonra üzerine tarçın serpiyoruz...( arzuya göre tarçını elmaların üzerine fırına vermeden önce de ekliye bilirsiniz.)
Soguduktan sonra servis yapın.....
Soguduktan sonra servis yapın.....