30 Mart 2015 Pazartesi

FIRINDA ÇITIR TAVUK


Tavuk her zaman ev hanımlarının kurtarıcı yemeklerinin başında gelir....Klasik tavuk yemeklerinden sıkılanlar farklı tarifler arayanlar için birkaç tavuk menüsü paylaştım sizinle....bu gün çıtır çıtır lezzetli bir tavuk yemeğinin tarifini veriyorum...
Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
Kraker bisküvi( bazen ben hafif baharatlılarını kullanıyorum
tuz,karabiber
yarım kilo süt
1 su bardağı kaşar rendesi...
sos
Tavuk çorbası,krema, beraber çırpılır tavuğun üzerine dökülür...( sosu arzuya göre hazırlıya bilirsiniz sosu olmadan da lezzetli bir tavuk....
Krakerleri rondo ile çekin....


Tavukları parçalayın
Süt,peynir ve kraker tozunu ayrı ayrı kaplara koyun.
Tavuk parçasını önce süte batıralım...

Sonra rende kaşara batıralım
En son öğütülmüş krakare batırın

Tavuk parçalarını cam fırın kabına yerleştirin....üzerini folyo ile örtün...fırınınızın en sıcak ayarında tavuklar pişinceye kadar 35 dakika kadar pişirin....daha sonra folyo yu kaldırıp, 10- 15 dakika kadar üzerinin kızarmasını bekleyin...