26 Ocak 2014 Pazar

KARAKÖY POĞOÇASI

Pastahane den aldığımız karaköy poğaçasını hepimiz bayılarak yeriz...misafirlerimize de yapacağımız sıcak sıcak karaköy poğaçaları güzel bir ikram.....Gelin nasıl yapıldığına bakalım



250 gr margarin ( Oda sıcaklığında)
2 çay bardağı süt
2 çay kaşığı limon suyu
1 yumurta sarısı ( Üzerine sürülecek, akını içine koyabilirsiniz)
4 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 kibrit kutusu yaş maya
tuz
Tüm malzeme Karıştırılıp yoğurulacak , hamuru bir gece dolapta bekletin...yumurta sarılarını üzerine sürüp..200 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim...

Hamuru yoğurmaya başlamadan tereyağını eritin ve ılımaya bırakın.
Ilık sütün içinde maya ve şekeri eritin.
Hamur kabına, mayalı karışımı, ılık yağı ve un hariç diğer malzemeleri koyun ve karıştırın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak şekilde yumuşak hamur hazırlayın.
Hamurdan, istediğiniz büyüklükte parçalar alarak, avucunuzun içinde biraz açın ve iç malzemesini koyarak kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın sırtı ile hamurların üzerini çizin. Susamını serpiştirin.
Mayalanması için yaklaşık bir saat tepside bekletin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.