1 Nisan 2015 Çarşamba

YUMURTALI PATATES

Patlıcanın çok çeşitli yemeği olur derler....bence patatesinde inanılmaz fazla çeşidi yapılır....aşağıda tarifini verdiğim yumurtalı fırında patatesi çocuklarınız çok sevecektir....misafirleriniz içinde hoş bir sunumu var...deneyin derim....



Malzemeleri ( 6 kişilik)
6 adet büyük patates
6 yumurta
100 gr tereyağı
1 su bardağı beşamel sos (tıklayın beşamel sos yapımı)
100 gr dana jambon
5 dilim salam
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kırmızı biber ( Çocukların patateslerine baharat eklemeye bilirsiniz)
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayın.....Patateslerin üst kısımlarından şapla gibi bir bölümünü kesin...
..Patatesleri fırın tepsisine dizin ve fırında pişirin.....Bıçak batırınca giriyorsa pişmiş demektir...Kesmiş olduğunuz kısımdan bıçak veya kaşık yardımıyla patateslerin içini oyun...
.çıkan içi saklayın...İçi boşalan patateslerin içine tuz,karabiber ve fındık büyüklüğünde yağ parçası ve bir yumurta kıralım..
salamla dana jambonu büyük büyük kıyın.....Beşamel sos...ve püre haline getirilmiş patates içleriyle karıştırın......salam ve sosu da patateslerin üzerine koyun...
.en üste rendelenmiş kaşar serpin.....çok sıcak fırına koyarak üstü kızarana kadar pişirin....