23 Kasım 2015 Pazartesi

ISPANAK TARİFİ

Sade yağlı ve zeytin yağlı yemek nasıl yapılır konularını anlattım ...Artık bu ana şablonu yapacağınız tüm yemeklere uygulaya bilirsiniz....


Şimdi ıspanak pişirecegiz....Pazardan aldık geldik, yıkadık, ayıkladık, sirkeli sularda beklettik...tembel kızlar dondurulmuş ıspanak alıyor yıka derdi yok.....
Evet ıspanak yıkama işimiz bitti..Şimdi şablonumuza bakalım nasıldı...  önce soğanı doğruyoruz az miktarda suyla soğanı öldürüyoruz,Sıvı yağımızı ekleyip kıymalı yapacaksak kıyma ile birlikte soğanı kavuruyoruz....ne zamana kadar...kıymanın rengi dönünceye kadar...Daha sonra domates veya salçayı ekliyoruz,  ıspanakları da  ekleyip ıspanaklar ile de  biraz kavuruyoruz, ıspanakların da rengi döndükten iyice öldüklerinde  bir avuç kadar yıkadığımız pirinci ekleyelim ,tuzunu kayalım, şayet suyunu çekmişse az miktarda su ekleyelim.
Çok sulu olmasın.Pirinçler şişinceye kadar pişiriniz...