25 Mart 2015 Çarşamba

PORTAKAL REÇELİ

Portakalın tam zamanı.....hadi reçel yapmaya
Bu gün çok işim var....ama yine de size mevsimin meyvesi portakaldan nasıl reçel yapılır onu paylaşacağım... tabi önce malzemeler.

MALZEME
5 orta boy portakal
2 su bardagı su
2 su bardagı portakal suyu
1 kg toz şeker
 
HAZIRLANIŞI

Portakalların kabuklarını rende veya keskin bir bıçakla sarı kısmı hafifçe kazıyın. portakalları kuş başı, kuş başı doğrayın.
2 su bardagı su ile portakalları haşlayın.
portakallar yumuşayınca, 2 su bardagı portakal suyunu ekleyin.
1 kğ şekerde ekleyerek yarım saat kadar pişiriniz.
indirmeden önce yarım limon suyunu ekleyerek altını kapatınız.
Ben renk versin diye 3 portakal-2 adet kan greyfut'u ekliyorum, hafif mayhoş ve görseli daha güzel oluyor
artık size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder