13 Haziran 2016 Pazartesi

EKMEK PİZASI


Daha önceki yazılarımda bayat ekmekleri atmayalım...değerlendirelim, bayar ekmekten neler yaparız ( bakınız) konularını paylaşmıştım sizinle sabah kahvaltılarında hazırlayacağımız fırında ekmeğimiz, hem besleyici hem de çok lezzetli, çay saatleriniz de misafirlerinize de ikram edebilirsiniz...
Malzemeleri
Dilimlenmiş bayat ekmeklerimiz...
4 yemek kaşığı tereyağı
3 diş kıyılmış sarımsak
250 gr kadar taze köy peyniri ( taze keçi peyniri, mozzarella peyniri veya dil peyniri de olabilir)
2 yemek kaşığı balsam ik sirke
Dilimlenmiş 2 adet domates
1/3 bardak doğranmış taze fesleğen....( bazen ben reyhan da ekliyorum)
Tuz,karabiber
Tereyağı ve sarımsağı birleştirin...
 Ekmeğimizin üzerine sarımsaklı tereyağını sürelim
Peynirleri üzerine yerleştirip fırının ızgarasında ,12-15 dakika peynirlerimiz biraz eriyip, kızar tıktan sonra çıkaralım...
Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerine domates ve fesleğenleri yerleştirin...tuzu kara biberi serpin
 Arzu ederseniz üzerine biraz balzamik sirke ekleyin.......Balzamik sirkeyi biraz ısıtın...