13 Haziran 2016 Pazartesi

PASTIRMALI PATATES



Patatesli pastırmalı börek mi desem......yemek mi desem......bence siz karar verin....sabah kahvaltılarında ailece yiyebileceğiniz doyurucu ve lezzetli börek tarifi diyebileceğimiz gibi...akşam misafirlerinize suna bileceğiniz yardımcı yemek de diye biliriz.





Malzeme

 1 kilo kadar patates
6 dilim pastırma
2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
doğranmış 4 adet yeşil soğan
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ





Patatesleri soyun.



Pastırmaları doğrayıp hafif tavada çevirin rengi dönünceye kadar...


 patatesleri çok az suda 5 dakika kadar haşlayın çok yumuşamıyacaklar. Fırın tepsisini yağlayın,   daha sonra patatesleri fırın tepsisine yerleştirin...Patateslerin üzerine sıvı yağı sürün...


Patateslerin üzerine pastırmaları ,peyniri, baharatları ekleyin
300 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar( 20-25 dakika kadar) pişirin. fırından çıkınca sıcakken doğranmış yeşil soğanları üzerine ekleyin....