26 Mart 2015 Perşembe

MARİNE EDİLMİŞ TAVUK


Çok lezzetli ve kolay marine edilmiş tavuk.....mutlaka deneyin





MALZEME
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
tuz, karabiber
1 limon
Yarım demet maydanoz.
9-10 parça baget tavuk
yarım demet taze maydanoz.
Yoğurt,zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, kekik, tuz ve biber, limon, maydanozu da doğrayın
peyniri ve yoğurdu koyup hepsini iyice karıştırın
Hazırladığınız sosu ve tavukları büyük bir poşete koyup malzemenin tavukla karışması için iyice sallayın...yarım saat kadar dolapta bekletin
Torbadaki tavukları yağladığınız fırın kabına yerleştirin....Üzeri kızarıncaya kadar 280-300 dereceli fırında 45-60 dakika pişiriniz..( Birden kızarmaması için bir süre üzerine folyo kapak yapabilirsiniz)