26 Mart 2015 Perşembe

PİLAVLI TAVUK

Pilavı da Tavuğu da hepimiz çok severiz....tabi çocuklarımız bayılır....ben de size tavuk ve pirinç karışımı farklı bir yemek tarifi paylaşıyorum....beğeneceğinizi umarım......
Yemeklerimizi hazırlarken şarkı söylemeyi unutmuyoruz.....
benim bugün dilimdeki nakarat yine de yeşillendi fındık dalları
yine de yeşillendi fındık dalları.....gerisi yok.....hep aynı nakarat...

Malzemeler
Yarım su bardağı jasmin pirinç
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tavuk göğsü ( İnce şeritler halinde kesilmiş)
2 sap kereviz ince doğranmış
1 kutu domates püresi ( evde kendi hazırladığınız varsa )
1,5 bardak rende kaşar peyniri
1 paket krema ( istenirse)
Pirinci pilav yapar gibi pişirin
Ayrı bir tavaya yağı koyun, tavuğu ve kerevizi ekleyin, 7 dakika kadar karıştırarak tavukların rengi dönünceye kadar pişirin.domates sosunu ekleyin ateşten indirin,
Fırın tepsisini yağlayın, hazırladığınız pirinci yayın.
Üzerine hazırladığınız tavuk sosu yayın.
Kremayı ekleyin
Rende kaşar peyniri ile üzerini kaplayın...200 dereceli fırına verin
Üzeri kızarıp, kaşarlar eriyinceye kadar pişirin....