25 Mart 2015 Çarşamba

ELMALI TURTA

İnsanın kendine ya da birine hediye etmek için yemek yapması için gerekli olan emeği, bu emeği sarf ederken kendisini ve sevdiğini düşünmesi için sadece gerekli olan şeyse zaman..
Hayatımız boyunca rutin olarak yaptığımız şeylerdir yemek yemek ve giyinmek. Bu iki kavram kişiliğinize göre zamanla gelişir ve kendi içinde bir sitil oluşturur. Bazıları yemekleri ayrı ayrı tadabilirken, bazılarında farklı tadları birleştirerek yemek yer.Tıpkı desen ve renk birlikteliklerini sevenler gibi. Yenilikçi bir moda anlayışım var. bu da mutfağa da yansıtıyorum. Bir araya gelmesine alışık olmadığımız lezzetleri bir arada kullanarak onlara sans tanıyorum. Yemek yemek dünyanın en büyük zevklerinden biri ve yemeğimizi eğlenceli bir hale getirmek bizim elimizde.



Tart hamuru için
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
250 gr tuzsuz tereyağı
2-3 yemek kaşığı buzlu su
Harcı
3 adet büyük elma
1 çay kaşığı rende portakal kabuğu
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam yeni bahar ( istenirse)
Tart hamurunun hazırlanması için tart hamuru hazırlama bakınız
Elmaları küçük küçük doğrayınız.
Hazırladığınız tart hamurunun üzerine elma parçalarını , baharatları ve tart hamurundan ayıracağınız bir parça hamuru ufalayın
180 dereceli ısıtılmış fırına veriniz...tartınızın üzeri kızarıp elmalar yumuşayınca tartınızı fırından alınız...
arzu ederseniz elmaların üzerine tarçın ekliye bilirsiniz.